Förändringen i mitt liv

Kära dagbok,

Vissa saker förändras väldigt snabbt och vissa saker förblir precis som de alltid har varit. Vissa lär sig av förändringen vissa inte. Så vad är egentligen bra? Förändring? Jag tror att vi alla måste vara med om en förändring för att gå vidare med våra liv.

Det behöver inte nödvändigtvis vara någon stor förrändring. Det kan vara allt från att ta första steget till sin kärlek eller att ta trapporna istället för hissen. Det är nog egentligen de små förändringarna som gör stora skillnader i våra liv. I mitt liv sker det nya förändringar hela tiden. Allt ifrån vad jag äter till frukost till att dela mina kärlek med en person som ligger mig nära hjärtat.

Vad vi än gör så leder det till en förändring i våra liv. Ibland är den bra… ibland mindre bra. Men det finns inget ont som inte bär något gott med sig.

Ett litet djupt inlägg så här torsdagen innan sommarlov.

 Kärlek B


Ett leende smyger på mina läppar

 Kära läsare,




Du vet känslan som sprids när man ser någon man gillar. Den där känslan som gör att ett oplanerat leende smyger sig upp på läpparna. Att ögonen utstrålar en sådan där glädje som man nästan bara ser hos små barn på julafton. Just den där känsla är en av de bästa känslorna som finns. Både du och jag vet att det inte är en känsla som man bara hittar på. Den finns och när man upplever den känslan så är det på riktigt. För den går inte att fejka.



För trettio sekunder klev en tjej in i min hall med ett leende som avslöjade henne. Ett leende som skulle kunna berätta en hel saga. En saga som skulle få vilket barn som helst att lyssna. En saga som innehåller en skog av vackra blommor och fåglar som kvittrar. Där står en prinsessa och där står en prins…

Kärlek B


This is me!

Kära läsare,

“This is real this is me, I´m exactly where I´m supposed to be now. Gonna let the light shine on me. Now I found who I  am. There’s no way to hold on it. No hiding  who I wanna be. This is me!”

Jag tänker mycket på hur glad jag är att jag är just jag. Det här tog mig typ en halv evighet att inse att jag är den jag är och att det inte går att ändra på. Take it or leave it! Den jag är i dag är en personlighet som jag jobbat med i många år (okej, så gammal är jag faktiskt inte!). Det är inte lätt att veta vem man är när man är ung och blir ofrivilligt påverkad av sin omgivning. Men jag har en stark personlighet, åtminstone har jag fått det nu efter att ha sökt land och rike runt efter att finna mig själv. Och jag tror att jag äntligen har hittat den! Varje gång ja har flyttat till ett nytt ställe så intalar jag mig ”Nu kan du bli den du vill vara” men sen tänker jag om, varför ska jag vara den jag vill vara och inte vara den jag är? Jag måste väl inte anpassa mig till omgivningen hela tiden? De kan väl anpassa sig till mig.  

Precis som i låttexten ovan så tipsar jag om att vara sig själv. Det vinner man på i längden! Våga!

En god vän talade om för mig att ”Jag är den jag är. Jag säger det jag vill och sen skiter jag i vad andra tycker. Vill inte de vara med mig så är det deras förlust.”

Jag har funderat väldigt mycket på det här och kommit fram till min vän har helt rätt, varför ska jag vara annorlunda beroende på vem det är jag umgås med? Jag ska ju bara vara den jag är och sen får vi se vad omgivningen tycker om det. Än så länge verkar det funka ganska bra.

Så tänk efter, vem ÄR du och inte vem VILL du vara!

Kärlek


Hur sjutton gör man?


Kära läsare,

jag är en av de där tjejerna som alltid undrat hur i hela vida världen kan man finnas där för alla, men jag har lyckats ganska bra. (Tycker jag!) Tills nu...

... nu är det helt plötsligt svårt att hinna med att finnas där för alla. Kanske för att det just nu finns en person som jag håller väldigt nära mitt hjärta (okej, super klyschigt) men ni fattar. Det är svårt att prioritera tiden  så att man räcker till alla.
Jag vill inte umgås mindre med någon, vilket in förstår. Alla är mer, eller mindre, viktiga.. haha!
Nu är jag ute efter lite tips.. hur räcker man till alla? För det måste väl gå? Ja, klart det gör! Jag är ju SUPEWOMEN! Och just nu snackar jag med mig själv.. Inte alls konstigt, inte alls! haha!

Idag är det hur som helst tisdag och det innebär lång dag på "jobbet"! När jag kommer hem, någon gång när solen gått ner (!) så blir det lite plugg för att i slutet av veckan kunna få njuta av studentlivet!

Ha en underbar dag ute i solen. Det unnar jag dig (not!) haha!

Kärlek B

Med blossande kinder säger jag SEX!

Kära läsare,
jag dör lite inombords...

Det är inte alls så farligt som det låter, eller jo jag tycker det men ni kommer inte att tycka det!
Idag har jag fått vara med och undervisa i båda MATTE och i SEX & SAMLEVNAD! Inte mina favorit ämen precis. Matten kan jag ändå hålla med om att det är helt okej, men sex & samlevnad. Jag dör av pinsamhet! Jag tycker det är så ofantligt jobbigt.

Att sitta bredvid och lyssna, fine! Men att läsa en text högt som innehåller alla de där jobbiga orden ( jag rodnar bara jag tänker på det) (!) Usch det är så jobbigt! Jag som trodde att jag någon gång kommer att komma över den här fasen i mitt liv, men ack nej.. Jag är visst inte där än! Vad ska jag göra för att inte tycka det är så jobbigt att snacka om sex? Är det bara jag? Det kan det  väl inte vara..? Eller?... H J Ä L P !

Kärlek B

Plommonträden blommar och fjärilarna flyger!

Kära läsare,


Förlåt att jag har varit dålig på att uppdatera dig om vad som händer i mitt tokiga studentliv.
Medan plommonträden blommar och sprider sin underbara doft så att jag blir helt snorig (!) så har jag upptäck att det inte är det enda som har ändrats i mitt liv.

Det kan vara solen som gör att jag är extremt glad och lycklig eller så kan det vara alla tusen fjärilar som vaknat ur sina puppor och fladdrar runt i min mage! Det kan även vara att det är mindre än en månad kvar tills jag får ”sommarlov”. Jag vet inte, eller jo egentligen vet jag… Jag vet inte, jag har aldrig känt det så här förut men jag har i alla fall kommit fram till att det är något positivt. Jag går runt och småler för mig själv och är bara allmänt glad!


Dagens visdomsord: ur “Daily Teachings” av Rhonda Byrne:

”Att försöka ändra någon är slöseri med tid. Blotta tanken på att försöka förändra någon visar att personen inte skulle duga som han eller hon är, och den attityden genomsyras av fördömande och ogillande. ”
Jag är nöjd med dig precis som du är. Jag gillar dig för dina brister. Jag gillar dig för dina positiva egenskaper. Jag gillar dig för den du är och inte för någon du försöker vara. Det är precis så här man ska känna för att man själv ska må bra. För mår du bra så mår jag bra.

”Var dag är en sällsynt gåva.”

Kärlek B