Befriad från både det ena och det andra

Kära läsare,

Studentlivet börjar gå mot sitt slut och det är dags för hjärncellerna att vila upp sig ifrån både alkoholen och skoluppgifter. Men självklart kommer jag inte ha något uppehåll på min blogg, det kommer flyta på som vanligt. Jag menar, mitt liv kommer ju inte stå stilla precis.

Under de senaste veckorna har jag funderat lite på det här med spanet och jag har kommit fram till att det kommer bli svårt att spana under sommarlovet. Så jag befriar här med the Span ifrån att bli spanad på under sommaren. Det finns ju fler ögongodis än bara en kille.

I helgen som varit så har kick-off gruppen till hösten (vilket inkluderar mig) haft en ”lära-känna-dag”. Det var mycket trevligt och sjukt roligt. Mellanfesten var hos mig och jag kan ju säga att jag torkade mitt golv tre gånger dagen efter för att få bort allt klabb, men nu är det rent.

Även balen i mitt hjärtas stad var i helgen och jag gjorde två frisyrer. Måste säga att jag blev väldigt nöjd och att alla var sjukt snygga. Man blev ju lite avundsjuk, vi hade så himla kul på balen.                                                                                                                                                                                         Veckan som kommer blir det studenten för hela slanten, min lillebror tar studenten och hela huset har hjälpt till att fixa inför denna dag. Så nu hoppas jag på att det är fint väder och att allt blir lyckat.

Puss&Kram

Psst… Jag fick tips ifrån en tjejkompis. Har man ingen kondom kan man ju ta paraplyfodralet. Hahah!


Lyckan kommer, lyckan går!

Kära läsare,

Nu har jag suttit och tittat på när ”blankslaget” på datorn blicka så där irriterande som bara det kan. Jag har egentligen massa tankar jag skulle kunna skriva ner, men vem vill veta allt som rör sig i min hjärna? Dessutom kan det bli fel om jag skriver ner allt här… Därför beslutar jag mig för att skriva om något annat.  Jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden, bara ett år eller två. Då allt var underbart. Jag var långt ifrån det stormande havet som jag idag är drottning över. Jag behövde inte bära den tunga väskan med alla mina misstag i som idag väger mer än vad jag orkar bära.  Jag ska inte säga att jag klagar på mitt liv, men det hade varit skönt att sticka iväg och komma tillbaka när allt är fixat. När alla brustna hjärtan är läkta och inte bara bär plåster. Då skulle min hjärna vara blank och redo att börja om på noll. Framför allt skulle det bara finnas en av mig och inte en hel drös av hemska kopior som plågar mitt liv.

Det är så logiskt alla fattar utom du!

Puss&Kram

Psst 1… Jag har lärt mig ett nytt ord idag. Sombo= Sommarbo!

Psst 2… Jag älskar allt som har färg. Skor, klockor, kläder… Ju mer färg desto bättre!


Känslor, Campus och Alkohol

Kära läsare,

Hur galet studentlivet än kan vara så är det ändå ganska skönt att komma hem och vila upp sig. Det är ju inte för inte som man är seg i hela kroppen och ögonlocken hänger nere vid knäskålarna. Att komma till Campus och fylla på batterierna (bokstavligen talat) gör att varje själ blir lycklig. Någon gammal man sa en gång (eller om det var en kvinna) att man lär sig något nytt varje dag. Så vad har jag egentligen lärt mig i helgen?

- Snack går fortare än vad man kan tro och ibland vet jag inte om det är jättebra. Men som uppföljare till förra inlägget så överlevde jag the spans kompis blickar och råkade istället befinna mig på samma plats som han hela tiden. (Det var inte meningen.)

-Alkohol framhäver känslor, hade en väldigt intressant konversation med en som tillhör det som står mellan det förflutna och det nya. Jag vet inte riktigt vad vi känner eller står.

-Overallen, som är OBLIGATORISK för studenter som är något, har blivit använd och är älskad.

Nu laddar jag upp batterierna inför nästa galna helg och jag lovar att jag banne mig ska gå fram och hälsa på The Span då.

Puss&Kram

 

Pssst… Jag älskar att spela innebandy med mitt underbara damlag där jag var kapten!


Om tjejer kunde prata, så är inte killar långt ifrån!

Kära läsare,

ALLKÅRS veckan är här, eller ja den är snart slut. Detta såg jag som ett läge att (kanske) ta kontakt med the span
men det var nog i mina drömmar som jag försökte att intala mig. Haha! För dig som inte tror att killar inte kan prata kan jag bara säga DET GÖR DOM! The span pratade med sina  vänner ( om eventuellt mig), jag kan tala om att hans vän ätit glosoppa med kikättor i. MEN MEN, vi gör ett nytt försök i dag. Om jag vågar, hans leende gör mig lite små svag i knäna!

Nej mina vänner, tillbaka till overallen och vinet! I´m on fire! :D

1 minut och 30 sekunder för att få upp den.

Tänka sig vad det går att misstolka ord och kommentarer. Jag hoppas att du, liksom jag, får dig ett gott skratt!

 

Hört i skolan då eleverna har övat på att trä på en kondom. Två killar byter kommentarer om denna stora händelse.

-Men för dig tog det ju 1 minut och 30 sekunder.

-Ja men det var ju för att jag inte visste hur man fick upp den. Sen klarade jag faktiskt det på 15 sekunder.

- Mm, jag klarade det på 30 sekunder men det är ju inte jag som ska sätta på.

 


Jag vet att du vet och du vet att jag vet . Men vad vet vi?

Kära läsare,

bära eller brista. Flippa eller floppa. Gå eller falla omkull. Kärt barn har många namn och ja, vad vore jag om inte en expert på det bristande, floppande och fallande bitarna i en människas liv?  Det har nämligen hänt. Det som jag inte trodde skulle hända har hänt och jag vet inte men jag kände inte att det blev pinsamt utan en mer galen känsla spirade genom min kropp. Eftersom en av mina läsare är The Span så går inget/ingen säker. Efter att ha fått fakta ifrån en säker men inte allt för nykter källa så vet jag nu att han har läst min blogg och uppfattat att det är han om är den ”utvalde”. Jag kan garantera dig att det inte är något negativt. Att vara någons Span innebär att man har ett extra öga för just den personen, man vill vara i hans/hennes närhet men ändå inte för nära, man vill att den ska veta att man finns men ändå inte göra för mycket väsen av sig.

Då spanet tycker det är konstigt att jag blir varm i kroppen av att se honom och hans underbara leende utan att känna honom tycker jag är konstigt. Det är lite det som är grejen, men eftersom jag mer än gärna lära känna honom så kommer jag i framtiden att i mitt lilla psst berätta något om min själv. Självklart kommer jag att hälsa på dig och prata med dig. Allt för att du ska inse (inte för att vara självgod) att jag är en fantastik tjej. Jag vet att du läser och vem vet, kanske lämnar du en kommentar med något jag borde veta om dig.Eller stanna upp och prata med mig. Vem vet?

Puss&Kram

Psst… Något om mig själv nr 1: mitt favorit godis är hallonlakrisskalle.

 

 


Vill du ligga med mig? - Jag kommer Jag kommer.

Kära läsare,

Om det vore lagligt att förbjuda musik i klassrummet så hade jag nog inte tvekat en sekund på att förbjuda två svenska låtar som sakta men säkert smyger sig in genom hörselgången och vidare upp till de små grå hjärncellerna. Jag är nästan säker på att du vet vilka låtar jag pratar om, eller?

”Jag kommer, jag kommer, jag kommer. Jag tror jag är kär.” (Jaha, men va det då. Låt inte mig hindra dig).

”Om sanningen ska fram vill du ligga med mig då?” (Eh, nej verkligen inte. Och om jag skulle vilja de så hade jag väl inte velat att du sjungit det på radion så alla kan höra det?)

Dessa två låtar gör mig tokig, inte nog med att man vaknar mitt i natten och funderar på om man har drömt en mardröm, Men när man sen tänker efter så var det bara Veronica Maggio’s låt som satt sig som ett spöke på mina trumhinnor.  Utan att man sen ska behöva höra en elev som frågar om jag vill ligga med honom? Innan jag hinner svara kommer jag, som tur är, på att det är den där hemska sommarplågan som har hjärntvättat alla elever.

Så det var visst ingen som ville ligga med mig trotsallt! Nej men skämtosidor, hur kan dessa två låtar bli sådana hits? De är ju helt värdelösa!!

Så snälla du, jag tror inte att jag är kär och jag vill inte ligga med dig!

Puss&Kram

 


Hiss eller diss?

Kära Läsare,

jag har egentligen massa att skriva om men min hjärna blockeras av alla dessa pojkar.  Helgen har spenderats i mitt hjärtas stad, kanske är det just det som gör att tankarna far runt alldeles förvirrande i min lilla hjärna. Att manen i mitt liv finns är ingen tvekan om, men att han inte har sett mig är ganska solklart.

Hans smak för tjejer är det inget fel på, då tjejen han har valt just nu är en kopia av just mig. I början trodde jag att jag inbillade mig men efter att ha träffat henne i helgen och upptäckt att vi hade ”likadan” klädstil så insåg jag att han har valt en kopia av mig. För dig som undrar så känns det inget vidare då jag har honom värmt om hjärtat. Men jag antar att man inte kan få allt.

Påtal om att få allt, min tjejkompis blev rejält dissad igår. Det här är en diss som tar de flesta dissarna. Det var nämligen hans ex som kom fram till henne och armbågade henne i magen och sa en spydig kommentar.  Min kompis höll på att flyga i taket, att han sen satt och myste med henne hela kvällen är också en svinig diss.

Vilket är det värsta sättet du blivit dissad på? Skriv och berätta.

Puss&Kram

Pssst… Självklart måste jag nämna Sveriges insatts i Eurovision! Behöver jag säga mer än AWESOME!


De 10 bästa flörttipsen!


Ja, mina vänner. Här kommer lite flörttips till dom som är precis som jag och inte vågar! Problemet är att jag gjort allt detta (!). Har du något mer tips, skriv!!!

1.Titta. Ge personen en lång, varm blick. Se till att få ögonkontakt och slå inte ner blicken.

2.Le. Och hoppas att personen ler tillbaka.

3.Gå fram och prata med personen. Börja med en svävande fråga som: vet du vad klockan är? och arbeta dig sedan vidare med ditt projekt. Om du frågar efter vägen måste denne kanske följa med en bit och visa, eftersom du tyckte det var rackarns svårt att hitta...

4.Om du vill testa nåt gammalt och beprövat. De tre klassiska tricken: ögonblinkning, munplutning eller ögonbrynslyft.

5.Gå ut med hunden! Eller gå fram till någon snygging som har hund. Också ett bra knep om man vill börja ett samtal. Att vara ute med småsyskonen funkar det med.

6.Se till att vara utomhus! Ibland kan det vara kul att bara vara ute med kompisarna och spana in ögongodis.

7.Bjud någon du inte känner på glass. Helt oskyldigt, denne kommer tycka du är en hyvens snäll tjej.

8.Fråga om du får vara med och spela fotboll eller basket, eller vad den/de uttänkta nu håller på med. Oskyldig närkontakt.

9. Möt den uttänkta i en kö. Försök att placera dig i en kö som tar lång tid, för att det inte ska bli långtråkigt kan du vända dig om och prata. Förslag är att köa till hopptorn, bion eller matställen.

10. Kom ihåg att inte spela någon annan! Var dig själv

Taget ifrån :http://www.nt.se/arkiv/2003/06/28/Popcorn/1845313/Popcorns-b%E4sta-fl%F6rttips.aspx

I have a dream...

Kära läsare,

I natt har jag drömt något väldigt lustigt. Så va beredd på en livligresa, då denna dröm kommer att skrivas som en berättelse.

”Musiken var i full gång och jag slog mig ner i soffan och kunde inte släppa ögonen ifrån det underbara Spanet. Jag bad min kompis (vilket var en gammal gymnasikamrat) att prata lite med honom för att kolla läget, efter en stund kom hon tillbaka. Festen flöt på och det kom ytligare lite folk. När vi satt där och pratade så kom Spanet fram till oss, så klart vaknade alla fjärilar i min mage och pulsen ökade. Istället för att prata med mig ställde han sig med ryggen mot mig och började prata med min kompis. Han frågade om hon ville följa med på picknick i veckan. Hon som inte alls hade några avsikter med honom blev tveksamt och sneglade på mig med en blick som undrade vad hon skulle göra. Tillslut fick hon fram att hon inte hade tänkt gå på någon picknick själv utan att det kunde dra med ett gäng. Hon sneglade ännu en gång på mig och sa att min kompis gärna följde med och han kunde ta med sin kompis. Sagt och gjort.

Längre framåt kvällen hamnade jag i samma soffa som hans kompis och han uttalar sig: ”Inte visste jag att du gillade The Span så mycket. Vet du att det finns en spruta som man kan förtrolla den man är kär i så att den gillar dig? (Jag vet, helt sjuk dröm.) Det visste jag självklart inte, men han förklarade allt. Eftersom jag inte vill någon något ont så sa jag: ”Jag vill inte tvinga någon att gilla mig utan vill att det ska ske på riktigt.

Jag vaknade upp ur drömmen precis innan jag skulle ta en av sprutorna.  Jag menar, är man desperat, eller vad är det som händer?

Puss&Kram

Psst… drömtydare sökes? Snälla hjälp mig att tolka drömmen!?


Manligt med näsblod?

Kära läsare,

Det har hänt igen! Klantiga jag gör alla vardagsmissar som en människa kan göra. Innan jag lämnar mitt hus går jag igenom min personlig ”har-jag-med-mig-allt” lista. Den listan innefattar:

-          Nycklar!!! ( Vilket oftast, efter att ha glömt dem ett antal gånger, ligger i min jackficka.

Jobbigt nu när det är varmt då man hoppar att ta med sig jackan.

-          Plånbok.( inte hela världen om den skulle glömmas, jag menar vem kan inte flirta in sig på bussen!?

-          Matlåda (väldigt viktigt när man är på VFU, det finns dock en så kallad matsal i de moderna skolorna.)

-          Alla tjejgrejer som ska med! (där innefattar allt ifrån läppglans till hörlurar till mobilen.)

Det är kanske inte hela världen om man skulle ta och glömma att ha med sig något av dessa saker! Jag menar det löser sig ju alltid, eller?

Då saknaden av att vara på Campus blev väldigt stor efter helgen så åkte jag dit efter ”jobbet” i måndags. Kanske mest för att vara på Kick-Off intervju, men även för att spana och njuta av utsikten!  Självklart blev det en timme av min favoritsport innebandy och till råga på allt med mitt favoritspan inkluderat i mitt lag! Jag kan inte säga annat än awesome! Dock lite synd om spanet då han råkade ut för näsblod under ett hektiskt anfall, då han sa att han var överansträngd (träning). Jag menar, är det för att han tränat för mycket så är det bara att tacka och ta emot.  Ingen säger nej till en vältränad snygging! Men manligt med näsblod vet jag inte. Vad tycker du?

Nej mina vänner, nu beger jag mig ut och njuter av det vackra vädret som fortfarande håller i sig!

Puss&Kram

Psst. Ta det lugnt på fredag!( fredagen den 13) (Dödsdömd!)


Tamponger i öronen?

Kära läsare,

har du någonsin känt känslan av att vara helt ensam bland massor av människor? Känslan av ensamhet blandat med ”människofobi”? Jag vet det låter knäppt, men vem är inte det.

Igår höjdes min ålder drastiskt med 20 år, jag menar hur många unga tjejer springer, hör och häpna att jag sprang, Vårruset igår. Hela 5 km pinade jag mig igenom! Som om detta inte vore nog så gjorde jag det i mina gula converse. Korkat tänker du, ja jag kan inte göra annat än att hålla med. Det var ju inte med vilje såklart. Så här var det:

Lite lagom stressad, som man är på morgonen, för att hinna med skolbussen så packade jag ner mina springkläder och skor. Eftersom jag skulle åka direkt ifrån min praktik. När jag ombytt och klar kommer ut ifrån toan ca 8 timmar senare inser jag att det är min systers löparskor jag fått med mig.  Aja, inget att hänga läpp över! Det gick ju att springa ändå.

Vad kan man dra för slutsats av det här? Jo att jag är en helt vanlig människa som har sjukt mycket annat att tänka på än vad jag packar ner för skor.

En rolig händelse som hänt på min skola är:Under sexualundervisningen med en åttonde klassare så pratade man om att en kille hade haft tamponger i öronen då han varit på speedway. En invandrarkille frågar då: ” Vad är en tampong?”  Läraren förklarade vad det var, men eleven verkade inte riktigt få kläm på vad det var för något. Så hans klasskompis sa till honom: ”Hörrudu, du måste ju veta vad det är. För när din tjej kommer att be dig att springa och köpa tamponger så kommer du att komma hem med en chokladask istället.”

Tänk vad killar vet lite ändå. Heja heja heja, ni lär er!!

Mer tokiga händelser kommer det att komma, jag lovar dig det! Men till dess, ha det underbart och njut av livet!

Puss&Kram

Psst… Har chattat med the span i veckan. *stolt*!


Student på vift i kundvagn

Kära Läsare,

Som student tar man till vara på varje fest. Man går dit med ett leende och kommer hem med ett leende. Har du någon gång tagit situationen som den kommer? Man orkar inte lägga ner en hel dag på sitt utseende eller att välja kläder. Som student är det overall som gäller! Behöver jag säga att jag och min käre vän var oerhört vackra i våra orangea overaller.

I overaller och på väg till förfest hittade vi en kundvagn som vi självklart tog väl hand om. Om du såg två tokiga typer på Campus så var det troligtvis INTE vi. Jag menar vi gör aldrig något tokigt. Eller?

Igår var det även spaningsdags, om ni hajar vinken?! Jodå, klart att den underbara (nästan) manen var ute på studentpuben och jag var inte sent efter med att börja spana. Mesig som jag är så vågade jag itne hälsa när han stod och pratade med en annan tjej. Och helt ärligt så såg han ut att tycka det var jobbigt att jag såg han snacka med en annan tjej. Men men, önsketänkande kanske. När jag var ute för att ta lite luft så kom han fram och sa hej och frågade hur läget va. GAAH! Kom på mig själv med att jag kanske skulle sluta le. Det var en kort men intensiv konversation.

Efter dagens 1:a majdopp (helt underbart) kunde inget stoppa mig. Tog tag i mitt liv och slängde iväg ett chattmedelande till ”the span” och tänka sig att jag fick svar. Trevligt! Nu börjar modet komma till mig, synd bara att jag ska iväg på praktik nu så det kommer inte att vara så mycket tid att hinna spana. Men den som lever får se, snart är det ju Allkårs vecka, där kan allt hända! Har jag hört! Haha

Puss&Kram

Pssst. Som svar på kommentaren till Bh inlägget. Varför skaffa snygga underkläder när de ändå åker av?