Naket, kärlek & Svek. Det gångna året är ett minne blek(t)

Kära läsare,

Så vad har egentligen hänt under 2011. En snabb resumé till den som är intresserad av vad en galen student har hittat på:

-          Firat nyår uppe i Idre. Verkligen något jag rekommenderar.

-          Alkårsfestivalen. Sjukt kul!

-          Hittat mig ett span. Blivit brutalt dissad av spanet (som ENBART VA ETT SPAN).

-          Skrivit världens kärleksförklaring (vilket jag inte ångrar att jag gjorde).

-          Min bror har tagit studenten.

-          Rihanna i Stockholm med Anna och Therése. (Ja, vi fick se henne sjunga!)

-          Gått sjömärket. (Hm, inga kommentarer) Man dricker, dricker och dricker lite till.

-          Fyllt 20 år.

-          Fixat tre balfrisyrer. Varit på Studenten i Sävsjö!

-          Varit på innebandyns årsfest!

-          Legat däckad vid Sivansdammen (inga kommentarer där heller.)

-          Fått en kombo.

-          Skaffat fiskar. Begravt fiskar. Skaffat nya fiskar.

-          Hattfest som spårade och slutade med att någon däckade, någon spydde och jag stukade min tå.

-          Kick-off 2011. Det roligaste jag varit med om på länge!

-          Socialt utskott i Pedal. Socialt ansvarig i Pedal.

-          Crawlet som ingen kommer ihåg men som va ”herrans så trevligt”, för att citera Ordföraren.

-          Skrivit massor av tentor.

-          KAOS-sittningen.

-          Filmmys.

-          Underbara träningspass.

-          Sprungit 1 mil. *STOLT*

-          Blivit skadad (väntar svar på röntgenbilderna).

-          Första maj doppet.

-          Nakendoppet!

Självklart en sjukt massa mer, men tror du jag kommer ihåg allt!? HAHA!

Men nu nya knackar det nya året på dörren och jag är en av dem som skrivit nyårslöften. Jag menar jag är ju inte mer än mänsklig, jag har också brister. Mer än vad jag egentligen vill se tror jag.

1. Låt inte dina vänner välja dem utan du väljer vilka som är dina riktiga vänner. Jag har varit med om alldeles för många misstag. Det ska minskas det här året.

2. Låt ingen kille få dig att styra ditt liv, styr deras eller varför inte dela lika? Jag säger inte att jag ska avstå killar (kärlek) men va försiktig. Det händer allt för ofta att man traskar ner i träsket och inte kommer upp.

3. Rumpan ska bort! JA, nu menar jag det verkligen. Så fort jag är tillbaka så blir det hårdträning för att eventuellt (eventuellt) börja spela innebandy igen. Jag håller tummarna för att min läkare kan säga att han inte såg något på mina röntgenbilder. Då är det fritt fram!

Lycka till med dina löften. Dela gärna med dig vad du har för några, vi hjälps åt så du/vi klarar det!

Gott nytt år!

Puss&Kram

Pssst… Tack för att du varit en trogen läsare och följt med mig under ett milt sagt helt galet år! Och jag hoppas innerligen på att det kommande året kommer att bli lika galet om inte ännu mer!

 


Det är inte min passion.

Kära läsare,

Vissa kallar det lov, andra för ledighet. Jag håller inte med någon av dessa allternativen. Det är förstås, om inte lov innebär att man jobbar?! Hur som helst, just nu jobbar jag i affären hemma hos mina föräldrar, som för övrigt varit mitt sommarjobb i 9 år. Det är ett helt okej jobb, när man har kunder. På två dagar har jag nu haft sex kunder, sammanlagt! Eh, ja det är en aning segt. Och som inte det räckte så cyklar jag till jobbet. Jaha, tänker du. ”Ingen big deal!” Om det inte regnar, vilket det har gjort nu och som pricken över i:et så blåser det motvind! Inte rättvist! Men det är inte så många dagar kvar. Heja heja!

Puss&kram

Psst... Ikväll ger jag Happy Ending en chans. Vi får se villken plasts den får på min tycka-om-lista!

 


Det är över, men jag är lycklig!

Kära läsare,

Julen är över. Mamma har stressat klart. Pappa har slutat klaga på att allt kostade för mycket. Släkten har ställt tusen frågor och tomten tappade skägget. Just så här var det kanske inte i min familj men det är säker många som känner igen sig. Jag spenderade min jul med nära och kära, förutom att tomten kom en aning sent men jag fick i alla fall det jag önskat mig och lite till. Den bästa paketen har jag inte fått än (*viskar* ett par inlines). Lycklig, för jag har ju bara önskat mig det i 12 år utan att få några!

Idag är den ännu en släktmiddag och sen bär det av till hjärtats stad för hemvändarkväll. Det kommer bli så roligt att träffa alla.

Puss&Kram

 


Du gav mig en tankeställare...

Kära läsare,

Efter att ha läst kommentaren ifrån gårdagens inlägg fick jag en tankeställare. Det var två tankar som slog mig mest:

1.)    Det här är en studentblogg, den ska handla om en massa helt tokiga saker som händer en knasig brud. Och att få olika storlekar på sina skor är lite typiskt mig. :/

2.)    Du har rätt.  Att jag lipar över att jag fått fel storlek på mina skor medan barn svälter, det är inte rätt. Men då kan jag trösta dig med att jag inte är någon dålig människa. Jag har nämligen köpt julklappar på UNICF till mina föräldrar. Bland annat 400 doser vaccin till barn som inte har någon som kan ta hand om dem. Så jag antar att jag kanske gjort något litet för världen i alla fall! Och till de familjer som hade familjemedlemar som dog under tsunamin, jag önskar att jag kunde ta deras smärta. Att jag kunde få spela Gud för en dag och ändra just den dagen.

Det är inte så att jag vill visa att jag är bäst i världen. För det är jag verkligen inte, men mitt motto i livet är: Om alla gör något så kan vi tillsammans göra något så mycket större och bättre.  Livet kommer alltid att vara orättvist, men vi hjälps vi åt och dela med oss så går det i alla fall åt rätt håll.

Puss&Kram

 


Dödsscenen är här...

Kära läsare,

Det händer! Det gör verkligen det! Tanken att det skulle hända mig fanns inte. Men när jag öppnade lådan idag så hade jag plötsligt två olika storlekar på mina nya pumps. Typiskt! Jag som skulle ha de på julafton och juldagen. Åhh, blir så himla arg. Vem lägger ner ett par skor med olika storlekar?

Och som pricken över i:et så försöker en kompis att fixa värsta ”para-ihop-dig- grejen” och när jag blir nyfiken och undrar en massa så säger kompisen ”död”! Visst låter det positivt? Det kommer bli en höjdaravslutning på det här året. Lite i stil med slutet i Rome & Julia! Spännande! Eller?...

Puss&Kram

Pssst.. Två dagar kvar tills hela världen bli barn på nytt. Julafton!

 


I´m driving home for christmas

Kära läsare,

Redan mot Smålands djupaste skogar en trevlig trip. Om man inte vetat att det var vatten i hela bilen (eftersom mina fiskar skulle med hem), plusgrader utanför (även om den vita snön täckte marken) och att det inte var julafton (även om det kändes så). Ja då skulle man kunna tro att just den scenen var tagen ur en film. Men nu är ju inte allt som i en film..

Igår hade jag och Anna en lite ”julavslutning”. Och med det menar jag att vi gjorde kladdkaka och käkade glass och sedan var vi på bio. Väl på bion så började jag fundera på om Anna satte in glassen i frysen igen och när jag kom hem sp kollade jag på bordet men där stod ingen glass. Bra Anna tänkte jag! … tills idag på frukosten när jag skulle ta ut smöret ur kylskåpet så vad stod där om inte glassen! Hm, ja den tjejen behöver lov!  Haha

Puss&Kram


Jag gräver gropen där jag ska begrava mina känslor.

Kära läsare,

Jag har lovat mig själv att inte trilla i samma fälla som jag en gång varit i, men just nu försöker jag att ta mig upp ur gropen jag själv har grävt. För att citera en läsare ”vissa saker kan man helt enkelt inte lära bort”. Men jag önskar att jag kunde lära mig.

Gropen jag gräver består av en sjuhelvetes massa känslor, det här inte bara till en pojk. Utan de tillhör en hel drös av människor. Har du någonsin känt dig så sluten av känslor att du börjar höra hur bomben i dig börjat ticka? … Tick tack tick tack! Om du har det så förstår du hur det känns.

Utöver att det tickar inom mig så var jag ute och gick med några goda vänner igår. Den ena av dem skriver också en blogg (positivapatrik.blogg.se). Vi diskuterade bland annat hur svårt det är att veta hur mycket man ska ge ut av sig själv på sin blogg. Det är ju inte precis så att jag kan skriva skit om människor som läser (inte för att jag vill det) och jag kan ju inte skriva om killen jag gillar (för det vet både ni trogna läsare och jag att det kan ju gå sådär). Så vad ska man egentligen skriva om?

Kärlek skadar. Hat gör världen mörk. Musik är olika för alla. Men mitt liv kan ge en del tokiga saker. Så jag hoppas för allt i världen att du inte sluta läsa, jag lovar att efter jul ska det bli fler roliga och färre djupa inlägg.

Puss&Kram

Psst… Det finns en sak jag önskar mig i jul, att du kunde se hur jävla bra jag är. (självgod?)

 


Man lär sig av sina misstag, fuck heller!!

Kära läsare,
du sa att allt kommer att bli bra. Du sa att inget kommer bli som förut. Vad hände? Jag vet inte vad det va, men något gick snett. För nu springer jag i samma cirkel och du står i mitten och tittar på. Eller nej förresten, du tittar inte på. Du ser överhuvudtaget ingenting! Ibland funderar jag på om du ens föddes med ögon? Jag vet att det är elakt att ens tänka tanken, men so what! Den är redan tänkt! Det som är gjort är gjort, visst? Ibland önskar jag att jag kunde tro på ordspråket "Man lär sig av sina misstag" men jag vet att det inte är sant. Man lär sig aldrig. och om man nu gör det, så har jag inte lyckats. För jag trillar dit hela tiden. Snälla dra mig upp, dra mig bort! ag är ingen "problembrud", men något hände. Vad som hände vet jag inte. Jag antar att jag är samma gamla, snälla Britta. När ska jag lära mig att säga nej!?

Hur som helst, inget upplyftande inlägg precis. Men jag är inte alltid så positiv som du tror. Alla har vi en sida som ingen sett förut. Men nu är det dags för mig att släcka mina små blå, som min kombo skulle sagt.

Puss&Kram

Psst... Blev sjukt glad av att en trogen läsare kom fram på puben i helgen och sa att hon älskade min blogg. Det är kommenterer som dessa som gör att de tunga dagarna går lite lättare.

Jag fångar honom omedvetet!

Kära läsare,

Jag vet inte om jag är helt ute och cyklar när jag skriver det här, men jag skriver av egna erfarenheter. Även om just den listan är ganska kort med referenser så har jag en hel del erfarenhet. Hur gör man egentligen för att fånga killen man vill ha? Jag vill att du ska ha inlägget jag skrev igår i bakhuvudet (ansträng dig inte för mycket men inte heller för lite). Jag vet inte, men jag är nästan säker på att det inte bara är jag som gör allt det här. Och faktum är att man gör det automatiskt, är inte kroppen helt fantastisk som hjälper en med det? Så läs och begrunda:

  • Börjar med att få ögonkontakt och le. Om han ler tillbaka så är han helt klart intresserad (dock inte helt såld på dig men du har verkligen en chans). Gå fram och prata med honom. Allt snack är gott-snack!
  • Börja flirta.  Fråga vad han gillar. Le mot honom och försök få ögonkontakt. Oftast( jag är sådan i alla fall) så börjar man automatiskt söka efter närkontakt. Det kan vara genom beröring genom att snudda vid hans arm eller liknande.
  • Försök att hitta på saker att göra med era kompisgäng. Var tydlig med att få honom att förstå att det inte är någon date, även om du skulle vilja att det var det.
  • Va inte blyg. Berätta någon personligt som gör att han litar på dig.
  • Försökt inte dölja din kropp när du är med honom. Killar gillar tjejer som gillar sig själva.
  • Bli vän med hans vänner.
  • Var inte rädd för att kyssa honom men se till att han tar sitt steg i kyssen.
  • Säg inte rakt ut att han är den enda du vill ha, spela lite svår fångad och säg att det vore kul att hitta på något tillsammans.
  • Dela med dig av dina intressen, musik osv.
  • Se snygg ut, men inte tillgjord. VIKTIGT!
  • Ändra inte på dig själv för att få vara med honom. För då är han inte värd dig.

Jag önskar dig lycka till! Men som sagt, ha förra inlägget i bakhuvudet. Grodan är inte värd att lägga ner energi på. Ta istället prinsen.

Puss&Kram

 


Tycker jag verkligen om honom?

Kära läsare,

I lördags fick jag ett MMS utav en av mina bästa vänner. I medelandet var det bifogat en bild, det var inte en helt vanlig bild. Hon hade tagit kort på en text. Texten som är nedanför är hämtat ifrån www.snackasnyggt.se. När jag läste texten så gick den rakt in i mitt hjärta och stanande där. Det är ju precis så här som jag känner, och jag lovar att det finns tusen andra tjejer (och killar) som får samma känsla när de läser texten. Framförallt känner igen sig. Det var precis som att någon tog tag i mig och skakade om mig och sa:” Hur vet du vad du vill? Hur vet du om du är kär?” De få hjärncellerna som bor i min hjärna började jobba och från att bara ha varit några få tankar befann det sig nu en hel roman men frågor och konstaterande. Jag vet inte om jag tjötar och analysera för mycket, troligen, men jag vet att om jag inte gjorde det så skulle jag aldrig ta mod till mig att ta första steget eller andra steget för den delen. Så för Guds skull, sluta inte att analysera. Sträck på dig, le mot din omgivning och visa världen att det är du som bestämmer över dig själv och över dina tankar och känslor.

”Ha ingen prestige över att han går vidare, tänk att du besparade dig en massa tid med grodan, nu kan du hitta prinsen istället.

Fråga inte dig själv ”tycker han verkligen om mig” fråga istället ”tycker jag verkligen om honom?”

Vi tjejer kan ägna så mycket tid till att undra om den vi dejtar gillar oss, analysera sönder killarnas beteenden istället för att kort och gott fråga oss själva om vi gillar killen ifråga. Att göra om det i huvudet gör att man blir en mer laidback person som inte försöker göra allt för att falla killen i smaken utan istället klurar om han faller mig – prinsessan i smaken. Det är mycket sexigare. Sen om du blir dissad av den halvbra killen så gör det inte så mycket att han hann före, han insåg bara något som du hade insett senare – Ni är båda toppen, men inte tillsammans.”

Puss&Kram

 

 


Saker jag ångrar..

Kära läsare,

Ibland gör jag saker som jag ångrar, ibland inte. Ibland vill jag bara ta tillbaka det, ibland är jag stolt över mig själv som vågar göra vad hjärtat säger. Jag är nog, hm vad säger man… Mänsklig?

Ja, mänsklig är nog det rätta ordet. Efter helgen kan jag nog lägga till odödlig! Efter ett crawl med Pedals styrelse så kan jag säga att inte många ord låg rätt i min mun, om det nu fanns några ord.. HAHA! Hur som helst var det en helt galen kväll med en hel del alkohol och knasiga sms. Ett och ett annat fall, vilket känns i kroppen idag!

Så snälla vänner, välj vem du är. Jag är på väg att finna mitt riktiga jag. Om jag har hittat det? Nej, men jag jobbar på det!

Puss&kram

 

 


Jag sexstrejkar!?

Kära läsare,

För tillfället så känns det som att jag är en maskin. Jag går upp ur sängen, går till skolan, går hem och äter, går till biblioteket och sen går jag hem och lägger mig.  Kul liv?! Nja, men jag hoppas på att tentan som ska skrivas på lördag blir en aning lättare av att jag beter mig som en robot. Håll tummarna!

Men som sagt all tid går till att lära mig litteraturhistoria. Men mellan varven så får man hitta på lite roliga saker. Idag var det att gör ett test på Ne.se om vilken figur man va. Jag böev Lysistrate. Sexstrejkande brud som gillar att ta saker i egna händer. Hm, jag vet inte om det stämmer till punkt och prickar. Eller?

 

Hur som helst, någon sexstrej lovar jag er att det inte ska bli.

Puss&Kram

 


Hur tänker du?

Kära läsare,

Att vara tjej innebär att vi lägger ner sjukt mycket extra tid på att försöka se bra ut när vi lämnar vårt hem. Att vara tjej innebär att man ser och hör nästintill allt. Att vara tjej innebär att man kollar, tänker och pratar om killar. Alltså, mer än hälften av alla tankar som vi tjejer tänker under en dag ägnar vi alltså åt killar. Vad är då det jag vill komma fram till? Jo, varför ska vi tänka och analysera så sjukt mycket? Räcker det inte med att bara va och göra det man känner för. Antingen blir det rätt, eller så blir det fel och då tar man det med en klackspark. Men ändå ska vi hålla på och krångla till det. Till dig som tillhör det andra könet och tänker TJEJER! Jag håller med, jag önskar att jag inte vore så tjejig och tänkte igenom allt jag gör, skriver och säger. Eller vad folk i min omgivning gör eller inte gör.

Om jag inte tänkte så mycket på det så skulle allt vara enklare. Jag skulle må bättre. Du skulle förmodligen inte märka någon skillnad. Så vad är då poängen med det här inlägget?  Jo, tänk mindre och lev mer.

Puss&kram

Psst.. Till dig som inte märkt av att snön har kommit så kan jag meddela er att den har nu äntligen kommit. Och jag, som många andra, har nästan slagit ihjäl mig på kuppen. I love my life!Hur tänker du


Det finns ändå inte.

Kära läsare,

Varför skriva om någon som inte finns? Typ.. kärlek kanske? Ja, itne vet jag i alal fall. Så jag tänkte att idag skriver jag om något som verkligen finns och som jag verkligen hillar. Liljekonvaljer!

Liljekonvalj (Convallaria majalis) är en stickmyrtenväxt. Tidigare ingick liljekonvaljerna i familjen konvaljväxter  (Convallariaceae), men denna ingår numera i stickmyrtenväxterna.

Liljekonvaljen är fridlyst på Öland, i Kalmar, Kronobergs, Stockholms och Södermanlands län. På andra platser är den inte fridlyst. Fridlysningen innebär att man inte får dra upp blommorna med rötterna och inte plocka för att sälja.

Liljekonvaljens lätt igenkännbara blad pekar på våren tydligt ut var man ska söka blomman på försommaren. Växten är giftig. Ingen del av den får förtäras, och vatten från vaser där blomman stått bör hanteras varsamt. Undvik att lämna små barn utan tillsyn i närheten av liljekonvaljer, särskilt när växten blommar eller har de lockande röda bären.

I Götalands kustlandskap börjar liljekonvaljen blomma i maj; i resten av landet senare.

Liljekonvalj är sedan 1982 Finlands nationalblomma, och är Gästriklands landskapsblomma.

 

 

 

 

 


En ny väg att gå!

Kära läsare,
Så vad ska man säga? Det här är en vecka som gjort att jag börjat inse att det är dags att ta tag i mitt liv. Och som vanligt innebär det att turen är på min sida...NOT! Veckan börjar med halsont ocn och slutar med att jag nu går på penicillin, tur är väl det. Jag har även tagit tag i mina studeier så nu ska jag banne mig fixa dessa sista poäng. Igår blev jag även inval i Pedals styrelse, vilket innebär att det nu är jag (och Petrus på ett litet hörn) som står för Pedals festande! :D Hela veckan avslutas med att jag åker hem till landet för att bli frisk! Det funkar, sakta men säkert.

Det får bli en liten snabb uppdatering i mitt mycket händelserika liv (livet för mycket ibland kanske).

Puss&Kram

Pssst... "Ju större kvinna detso mer finns det att älska." Ur Vingar avglas.